Du behöver

  • 0.75 dl ströbröd
  • vatten drygt 1 dl
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 4 prt bulgurvete
  • 1 st kalvbuljong
  • 5 dl vatten
  • 5 dl ärter tinade
  • 1 dl lingon frysta
  • 500 g blandfärs
  • 1.5 msk smör
  • 5 msk yoghurt

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i vatten med salt och peppar 10 minuter. Koka under tiden bulgur i kalvbuljong och vatten efter paketets instruktion. Låt ärterna bli heta på svag eftervärme ovanpå de färdiga vetekornen.
2
När ströbrödet svällt blandas färsen i. Hetta upp stekjärnet till näst högsta värmen. Blanda lingon i färsen och forma småbiffar med våta händer. Stek biffarna 3–4 minuter på varje sida, salta och peppra ytan under stekningen. Lingonsaften bränner lätt, så spisvärmen kan behöva sänkas ytterligare.
3
Smaksätt yoghurten med salt och peppar, servera en klick till varje portion.

Kommentar:
Näringsvärde: kcal 664, fett 25 g, kolhydrater 66 g, fibrer 10 g

Recept // Fler köttfärsrecept