Läsar-recept

Lindas fisksoppa med rökta musslor

Du behöver 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 fänkålsstånd smör 1 chipotle, mortlad 1 kuvert saffran 1 ask (85 g) rökta musslor 1 burk krossade...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 fänkålsstånd
  • smör
  • 1 chipotle, mortlad
  • 1 kuvert saffran
  • 1 ask (85 g) rökta musslor
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl vitt vin
  • 8 dl fiskbuljong
  • salt, svartpeppar
  • ca 800 g fisk och skaldjur

Gör så här

1
Fräs tunt skivade löksorter och tunt skivad fänkål i smör. Tillsätt chipotle, saffran, musslorna med oljan, tomater, vin och buljong. Låt sjuda minst 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Tillsätt fisk och skaldjur. Låt sjuda ett par minuter så att fisken blir klar. Njut vitlöksbröd till.


Kommentar:
Vitlöksbröd

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top