RECEPT FRÅN IK

Limerutor med mördegsskal och florsocker

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 55 minuter
33 stycken

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,75 dl florsocker
  • 175 g smör rumsvarmt
  • Fyllning

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 st lime yttersta, finrivna skalet + saft
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till garnering

  • lime rivet skal
  • florsocker

Gör så här

1

Mördeg Sätt ugnen på 175 grader.

2

Mixa i matberedare ihop mjöl, florsocker och smör. Tryck ut degen i en smord ugnsform, cirka 20 x 30 centimeter.

3

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Gör fyllningen ­under tiden.

4

Fyllning Vispa ihop ägg och socker fluffigt, 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaft och skal. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

5

Ta ut formen och häll smeten över botten direkt. Grädda i ­ytterligare cirka 25 minuter. Låt svalna. 

6

Pudra med florsocker och riv över limeskal. Skär i rutor och servera.


Recept