Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 st lime det yttersta gröna skalet, finrivet
  • 1.5 msk limesaft färskpressad
  • 3 msk fisksås asiatisk
  • 1.5 msk honung
  • 1.5 msk matolja neutral
  • 1 st vitlök finhackad eller riven
  • 8 st limeblad finhackade
  • grillspett blötlagda
  • Till servering:

  • limeklyftor
  • koriander eller mynta

Gör så här

1
Skär varje kycklingfilé i 4–5 strimlor på längden.
2
Rör ihop övriga ingredienser i en skål, vänd i kycklingstrimlorna och blanda om ordentligt. Låt marinera i två timmar eller över natten.
3
Trä upp kycklingstrimlorna på blötlagda spett och låt marinaden rinna av något.
4
Grilla spetten på hög värme eller kör under het ugnsgrill i 10 minuter. Kan serveras såväl varma som ljumma eller kalla.
5
Servera med limeklyftor och färska örter. Både yoghurtsåsen med mynta och mangosalsan passar bra till spetten.
6
Tips! Får du inte tag på limeblad går det bra att utesluta dem.

Kommentar:
Tid 40 minuter + 2 timmar marinering


Recept // Fler kyckling & fågelrecept