Limekyckling

Du behöver 4 st kycklingfiléer Sås: 1 st limefrukt rivet skal och saft 2 msk flytande honung 1 msk soja 1 tsk salt 1 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer

Sås:

1 st limefrukt rivet skal och saft
2 msk flytande honung
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i fyra delar och lägg dem i en eldfast form. Riv limeskalet och pressa ur saften. Blanda alla ingredienser till såsen och häll den över kycklingen. Stek i ugnen cirka 20 minuter.


Kommentar:
Rätten är hämtad ur LO-ordföranden Bertil Jonssons bok “Bertil Jonssons kokbok för män” (Utbildningsförlaget Brevskolan).
Fler rätter ur boken hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top