Limekryddat lamm i minitacotråg

Du behöver 14 minitacos 3 plommontomater 1 rödlök 1 msk smör 500 g lammfärs 1 påse (40 g) tacokryddor 1 lime, rivet skal och saft...


4 portioner

Du behöver

  • 14 minitacos
  • 3 plommontomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 500 g lammfärs
  • 1 påse (40 g) tacokryddor
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • salt
  • 1 paket minitacos (taco tubs), (14 minitråg)
  • 1/4 huvud isbergssallad, finstrimlat
  • 14 små peperoni
  • färska korianderblad

Gör så här

1
Skålla tomaterna (snitta skalet på ett par ställen, lägg tomaterna i kokande vatten 1–2 minuter tills skalet lossnar, spola med kallvatten och dra av skalet). Avlägsna kärnorna och grovhacka tomatköttet.

2
Skala och hacka löken. Fräs den blank i smöret i en stekpanna. Lägg i färsen och stek under omrörning tills färsen får lite stekfärg. Tillsät kryddorna ur påsen samt limeskal. Rör om och tillsätt limesaften. Ta pannan av plattan och rör ner tomathacket. Smaka av med salt.

3
Rada upp tacotrågen. Bottna med några salladsstrimlor. Fördela färsen ovanpå, toppa med peperoni och garnera med korianderblad. Serveras medan färsen fortfarande är ljummen.

4
Jättebra handmat på stående fot som tilltugg till välkomstdrinken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top