Limekokt kycklinglårfilé

Du behöver 1 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 msk kycklingfond 5 cm ingefära i bit 1 krm vitpeppar 1 st kajennpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 5 cm ingefära i bit
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st kajennpeppar knivsudd
  • 3 krm salt
  • saft skal och av 2
  • limefrukt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 4 prt matris
  • 2 st morötter grova
  • 100 g sockerärter

Gör så här

1
1. Smält smöret i plastbelagd kastrull, rör i mjölet och späd med vattnet under omrörning.

2
2. Koka upp och tillsätt fond, skalad finriven ingefära, peppar och salt medan såsen puttrar 3 minuter på svag värme. Smaka av med pressad lime.

3
3. Rulla ihop filéerna och lägg dem i såsen med skarven neråt. Låt sjuda under lock på lägsta värme 10 minuter. Strö limeskal över vid servering.

4
4. Koka riset enligt förpackningen, vänd ner skalade grovrivna morötter och halverade sockerärter när 5 minuters koktid återstår.


Kommentar:
Om du vill ändra…
Lime kan ersättas med citron, en räcker, och sockerärter med gröna ärter. Filé av kycklingbröst är en aning magrare, men blir inte lika saftigt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top