Limegratinerade musslor i skal

Du behöver 500 g green shell-musslor frysta, med skal Limesmör: 87.5 g smör mjukt 3 msk persilja finhackad 1 tsk dragon färsk eller torkad, finhackad...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g green shell-musslor frysta, med skal

Limesmör:

87.5 g smör mjukt
3 msk persilja finhackad
1 tsk dragon färsk eller torkad, finhackad
2.5 st vitlöksklyftor
1 tsk pressad limesaft
1.5 krm limepeppar
1.5 msk ströbröd eller riven ost
salt

Gör så här

1
Låt musslorna tina en stund i kylen. Lägg en bit aluminiumfolie lite skrynkligt i en långpanna. Placera musslorna ovanpå folien, så att de står plant.

2
Rör samman smör, fint hackad persilja och dragon. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem, tillsammans med limesaften.

3
Smaksätt med limepeppar och eventuellt mer salt om det behövs.

4
Klicka blandningen över musslorna. Strö på en aning ströbröd eller använd riven ost om du inte tål gluten. (Så här långt kan allt förberedas någon timme i förväg och förvaras i kyl.)

5
Gratinera i övre delen av ugnen, 250 grader 8–10 minuter. Servera direkt gärna med en liten crostini (små rostade brödskivor) och olivkräm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top