Limecheesecake med färska hallon

Du behöver 200 g digestivekex 1 tsk malen ingefära 75 g smör smält Fyllning: 5 st gelatinblad 400 g färskost av philadelphiatyp 150 g florsocker...

Tillagningstid: 40 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 1 tsk malen ingefära
  • 75 g smör smält

Fyllning:

5 st gelatinblad
400 g färskost av philadelphiatyp
150 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st lime det yttersta gröna skalet, finrivet
2.5 dl vispgrädde
färska hallon
myntablad
ätliga blommor

Gör så här

1
Kör kexen tillsammans med ingefäran till smul i en matberedare med knivarna monterade. Tillsätt smöret och blanda.

2
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform (24 cm i diameter) och häll kexblandningen däri. Tryck ut den till en jämn botten och grädda i cirka 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Låt svalna.

3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i cirka 5 minuter. Lägg färskost, florsocker, vaniljsocker, limeskal och limesaft i en matberedare med vispen monterad (eller använd elvisp) och blanda noga. Tillsätt grädden och vispa tills det blir tjockt.

4
Lyft gelatinbladen ur vattnet och smält dem försiktigt i mikro eller vattenbad. Häll det smälta gelatinet i färskostblandningen och blanda ordentligt. Häll fyllningen på den avsvalnade digestivebottnen och släta till ytan. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.

5
Lossa cheesecaken från springformens sidor med en vass kniv vid servering. Lägg upp på fat och dekorera med färska hallon, myntablad och någon ätlig blomma om du har.


Kommentar:
Tid: 40 minuter + tid att stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top