RECEPT FRÅN

Limecheesecake med färska hallon
Tillagningstid: 40 minuter
12 portioner
Du behöver
- 200 g digestivekex
- 1 tsk malen ingefära
- 75 g smör smält
- 5 st gelatinblad
- 400 g färskost av philadelphiatyp
- 150 g florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st lime det yttersta gröna skalet, finrivet
- 2.5 dl vispgrädde
- färska hallon
- myntablad
- ätliga blommor
Fyllning:
Gör så här
1
Kör kexen tillsammans med ingefäran till smul i en matberedare med knivarna monterade. Tillsätt smöret och blanda.
2
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform (24 cm i diameter) och häll kexblandningen däri. Tryck ut den till en jämn botten och grädda i cirka 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Låt svalna.
3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i cirka 5 minuter. Lägg färskost, florsocker, vaniljsocker, limeskal och limesaft i en matberedare med vispen monterad (eller använd elvisp) och blanda noga. Tillsätt grädden och vispa tills det blir tjockt.
4
Lyft gelatinbladen ur vattnet och smält dem försiktigt i mikro eller vattenbad. Häll det smälta gelatinet i färskostblandningen och blanda ordentligt. Häll fyllningen på den avsvalnade digestivebottnen och släta till ytan. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
5
Lossa cheesecaken från springformens sidor med en vass kniv vid servering. Lägg upp på fat och dekorera med färska hallon, myntablad och någon ätlig blomma om du har.
Kommentar:
Tid: 40 minuter + tid att stelna.
Tid: 40 minuter + tid att stelna.