Du behöver
- 3.5 dl mjölk
- 1 dl olja
- 1 st torrjäst påse för matbrödsdegar
- 1.5 tsk salt
- 1 msk fänkål hel
- 3 dl kornmjöl
- 4 dl mjöl till utbakningen
Gör så här
1
Värm mjölk och olja till den temperatur som står på jästpåsen.
2
Blanda jäst, salt, fänkål och kornmjöl i en skål. Rör ned degvätskan och tillsätt så mycket vetemjöl att det blir en lätthanterlig deg. Knåda länge och omsorgsfullt. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
3
Knåda degen en aning innan den mjölas runt om och läggs i en ugnssäker form (1 liter). Låt jäsa till dubbel storlek och grädda den sedan i 175 graders ugnsvärme cirka 35 minuter eller tills brödet känns färdiggräddat.
För mer julbröd – klicka på länkarna!