Lilla kornmjölsbrödet

Du behöver 3.5 dl mjölk 1 dl olja 1 st torrjäst påse för matbrödsdegar 1.5 tsk salt 1 msk fänkål hel 3 dl kornmjöl 4...


1 portion

Du behöver

  • 3.5 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 1 st torrjäst påse för matbrödsdegar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk fänkål hel
  • 3 dl kornmjöl
  • 4 dl mjöl till utbakningen

Gör så här

1
Värm mjölk och olja till den temperatur som står på jästpåsen.

2
Blanda jäst, salt, fänkål och kornmjöl i en skål. Rör ned degvätskan och tillsätt så mycket vetemjöl att det blir en lätthanterlig deg. Knåda länge och omsorgsfullt. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

3
Knåda degen en aning innan den mjölas runt om och läggs i en ugnssäker form (1 liter). Låt jäsa till dubbel storlek och grädda den sedan i 175 graders ugnsvärme cirka 35 minuter eller tills brödet känns färdiggräddat.


Kommentar:
För mer julbröd – klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top