Du behöver
- 400 g nötfärs
- 400 g blandfärs
- 1 dl gräddmjölk
- 1 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 0.5 dl vatten
- 2 st medelstora kokta potatisar
- 2 st små gul lökar
- 1 msk farinsocker
- 3 msk ansjovisspad
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 2 msk kinesisk soja
- Salt och nymalen vitpeppar
- smör till stekning
Gör så här
1
Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i ca 10 minuter.
2
Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.
3
Mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.
4
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
5
Forma runda små köttbullar, ca 25 g stycken, och stek gyllenbruna i smör.