Ligurisk bönsoppa

Du behöver 250 g bruna bönor (ca 3 dl) 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor olivolja +1 msk 2 msk grönsaksfond 8 dl vatten...


0 portioner

Du behöver

  • 250 g bruna bönor (ca 3 dl)
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja +1 msk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1
Lägg bönorna i blöt över natten. Koka bönorna cirka 30 minuter. Häll bort vattnet och kör bönorna i mixer med lite av vätskan till puré, men spara cirka 1 dl hela bönor för dekoration.

2
Skala lök och vitlök och finhacka dem. Fräs dem i oljan och tillsätt bönpurén, grönsaksfond, vatten och salt.

3
Häll upp soppan i tallrikar samt lägg i lite bönor, en rejäl nypa persilja och några droppar olivolja.


Kommentar:
Ett recept av Louise och Eraldo Bestos som driver restaurangen Rocce di Pinamare i italienska Andora.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top