RECEPT FRÅN

Lemon posset enkel citronkräm
Av Anna Tesch. Foto: Björn Tesch
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Du behöver
- 5 dl vispgrädde
- 100 g strösocker
- 80 ml färskpressad citronsaft
- mandelbiskvier
- färska bär t ex hallon och blåbär
Till servering
Gör så här
1
Koka upp grädde och socker i en kastrull, låt sjuda i cirka 6–7 minuter så att grädden reduceras något. Tillsätt citronsaften och sjud ytterligare ett par minuter.
2
Häll upp i portionsformar -eller små kaffekoppar och ställ svalt att stelna.
3
Tips: Citronkrämen stelnar av sig själv i kylskåp. Men rör inte i den, då blir den lös igen.
Kommentar:
Även desserten går i citrusens tecken. Vi bjuder på en lemon posset, en citronkräm där grädden reagerar med citronsaften och stelnar av sig själv.
Även desserten går i citrusens tecken. Vi bjuder på en lemon posset, en citronkräm där grädden reagerar med citronsaften och stelnar av sig själv.