Du behöver
- 500 g nötstek skuret i rätt stora tärningar
- 300 g fläsksida skuret i rätt stora tärningar
- 2 st morötter skurna i rätt stora bitar
- 1.5 st gula lökar skurna i rätt stora bitar
- 17.5 st kryddpepparkorn hela
- 2 st lagerblad
- 2.5 st buljongtärningar (kött eller grönsak)
Gör så här
1
Lägg nötköttet och fläskköttet i en ugnssäker gryta. Fläskköttet överst.
2
Tillsätt resten av ingredienserna. Fyll på med vatten så att det nätt och jämnt når över köttet.
3
Sätt in grytan utan lock i 250 graders ugnsvärme. Sänk direkt temperaturen till 200 grader. Låt det översta lagret av grytan få färg.
4
Vänd på bitarna och sänk temperaturen till 175 grader. Lägg på lock och låt grytan tillagas tills köttet är mört.
5
Avnjut den gärna tillsammans med finska piroger. Grovt bröd passar också bra.
Tips! Det går att laga den här grytan på plattan också. Den får då kortare tillagningstid.