Laxspett med chiliyoghurt

Du behöver ca 800 g laxfilé 1 st squash 1 msk olivolja 1 msk finhackad oregano salt och svartpeppar Chiliyoghurt 2 dl tjock yoghurt 1...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 800 g laxfilé
  • 1 st squash
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad oregano
  • salt och svartpeppar
  • Chiliyoghurt
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 st röd chili finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 kg kokt kall färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul paprika
  • knippe färsk lök

Gör så här

1

Lägg kol i halva grillen och tänd den i god tid.

2

Lägg kol i halva grillen och tänd den i god tid.

3

Laxspett Skär fisken i kuber. Skär squashen i tunna skivor. Varva lax och squash på åtta grillspett (blötlägg träspett innan de ska användas). Pensla på oljan och krydda med oregano, salt och peppar.

4

Chiliyoghurt Blanda yoghurt, honung, finhackad chili, vitlök, citronsaft, och smaka av med salt och peppar.

5

Gnid in potatisen med hälften av oljan. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre ­bitar. Dela löken i halvor längs med. Pensla med resten av ­oljan.

6

Invänta fin glödbädd och grilla potatisen över direkt värme tills den fått fin färg, flytta över till sidan utan grillkol och håll potatisen varm. Lägg på paprika, lök och fiskspett och grilla över direkt värme tills fisken är genomstekt och grönsakerna mjuknat och fått färg.

7

Servera med såsen och en god sallad med dressing.


Kommentar:
Fisk och grönsaker känns fräscht att grilla, vi serverar med yoghurtsås med lite sting från chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top