Laxsashimi med tillbehör

Du behöver 2 st ägg Laxsashimi 400 g laxfilé skinn- och benfri Till servering 4 prt jasminris 150 g sockerärtor 1 st avokado 1 st...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg

Laxsashimi

400 g laxfilé skinn- och benfri

Till servering

4 prt jasminris
150 g sockerärtor
1 st avokado
1 st huvud hjärtsallad
0.5 st gurka
200 g skalade räkor
2 dl edamamebönor
sojadressing
0,5 pkt ärtskott
2 msk sesamfrön
picklade grönsaker
sesammajonnäs

Gör så här

1

Lägg äggen i kokande vatten och löskoka dem i 6–7 minuter.

2

Skär laxen i tunna skivor, lägg upp på ett fat. Plasta och ställ i kylen.

3

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

4

Dela sockerärtorna längsmed. Dela, kärna ur och skala avokadon, skär i skivor eller i mindre bitar. Plocka och skölj salladen och dela i mindre bitar. Skär gurkan i långa remsor med potatisskalare. Skala äggen och dela i halvor.

5

Lägg upp alla grönsaker, ris, ägg, räkor, lax och bönor på ett fat. Ringla några matskedar sojadressing över laxen. Toppa med ärtskott och sesamfrön.

6

Servera rätten med picklade grönsaker, sesammajonnäs, resterande sojadressing och rostade sesamfrön.

7

Tips: Livsmedelsverket rekommenderar att vildfångad fisk som ska ätas rå fryses i tre dygn. Odlad fisk behöver inte frysas.


Kommentar:
Det finns mycket gott att upptäcka i det japanska köket. Som sashimi till exempel, tunna skivor av rå lax, här serverade på nytt sätt med picklade grönsaker, ägg, ris, goda såser och krispigt grönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top