Laxsallad med fetaost & oliver

Du behöver lax eller 4 skivor salt en aning smör eller margarin grönsallad krusig 5.5 st tomater fetaost ca 150 g tärnad i olivolja med...


4 portioner

Du behöver

  • lax eller 4 skivor
  • salt en aning
  • smör eller margarin
  • grönsallad krusig
  • 5.5 st tomater
  • fetaost ca 150 g tärnad i olivolja med örter
  • oliver svarta och gröna

Gör så här

1
Den varmrökta laxen behöver bara befrias från skinn och ben och delas i mindre bitar.

2
Om du använder färsk fisk: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den skinn- och benfria laxen i smord ugnssäker form. Strö över lite salt och lägg på några pyttesmå klickar matfett. Baka laxen i ugnen 12-15 minuter eller tills fiskköttet precis bara stelnat rakt igenom. Låt laxen kallna och dela den sedan i mindre bitar.

3
Bottna ett stort fat med rivna grönsalladsblad. Lägg varmrökta eller ugnsbakade bitar av lax i mitten.

4
Placera tomatklyftor runt om. Strö tärnad fetaost med tillhörande olivolja och örtkryddor över. Lägg på både svarta och gröna oliver. Dags att äta!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top