Laxpilaff med kamutvete

Du behöver 500 g laxfilé utan skinn 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk finhackad färsk ingefära 1 tsk mald koriander 3 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • 3 dl kamutvete se tips
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond eller grönsaksfond
  • 250 g gröna sojabönor
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Chili- och citronolja

0.5 dl olivolja
1 st röd chili
0.5 st citron det yttersta finrivna skalet

Till garnering

färsk koriander

Gör så här

1

Salta och peppra laxen och låt vila i 10 minuter. 

2

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, ingefära och koriander i olja i en kastrull tills det börjar mjukna.

3

Rör ner kamutvete och tillsätt vatten och fond. Lägg laxen ovanpå vetet, lägg på locket och låt sjuda i 10 minuter. 

4

Lyft upp laxen och dela den i mindre bitar. Rör ner sojabönor i vetet och smaka av med salt och peppar. Vänd ner laxbitarna.

5

Chili- och citronolja Kärna ur och strimla chilin. Lägg oliv-olja, chili och citronskal i en liten kastrull och värm försiktigt. Låt sjuda någon minut. 

6

 Ringla chili- och citronolja över pilaffen och garnera med koriander. 

7

Tips: Kamutvete är en gammal vetesort med mild, nötig smak. 


Kommentar:
Piffa upp pilaffen med nötigt kamutvete kryddat med ingefära, vitlök och frisk koriander. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top