Laxpaté med avokadosås

Du behöver 400 g gäddfilé eller torskfilé 200 g laxfilé 2 st ägg 1.5 tsk salt 1 krm peppar 2 msk potatismjöl 0.5 dl paprika...


18 portioner

Du behöver

  • 400 g gäddfilé eller torskfilé
  • 200 g laxfilé
  • 2 st ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl paprika finhackad röd och gul
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 3 dl vispgrädde

Sås:

4 st avokado
2 msk pressad citron
4 dl lätt crème fraiche
200 g skalade räkor
salt
peppar

Gör så här

1
Dela gäddan eller torsken i mindre bitar och mixa dem till en färs i en matberedare. Skär laxen i mindre bitar och lägg åt sidan.

2
Tillsätt ägg, salt, peppar, potatismjöl, paprika och gräslök i den mixade färsen. Mixa vidare och tillsätt grädden, lite i taget.

3
Varva fiskfärsen med laxbitar i en smord, avlång form på ca 1 1/2 liter. Täck formen med alfolie.

4
Grädda färsen i 175 grader cirka 50-60 minuter. Ta av folien mot slutet.

5
Stjälp upp patén och låt den kallna. Vira in den i folie och låt den vila svalt, gärna över natten.


Kommentar:
Blanda och ge från vårt buffé-förslag!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top