Du behöver

  • 400 g gäddfilé eller torskfilé
  • 200 g laxfilé
  • 2 st ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl paprika finhackad röd och gul
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 3 dl vispgrädde
  • Sås:

  • 4 st avokado
  • 2 msk pressad citron
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 200 g skalade räkor
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Dela gäddan eller torsken i mindre bitar och mixa dem till en färs i en matberedare. Skär laxen i mindre bitar och lägg åt sidan.
2
Tillsätt ägg, salt, peppar, potatismjöl, paprika och gräslök i den mixade färsen. Mixa vidare och tillsätt grädden, lite i taget.
3
Varva fiskfärsen med laxbitar i en smord, avlång form på ca 1 1/2 liter. Täck formen med alfolie.
4
Grädda färsen i 175 grader cirka 50-60 minuter. Ta av folien mot slutet.
5
Stjälp upp patén och låt den kallna. Vira in den i folie och låt den vila svalt, gärna över natten.

Kommentar:
Blanda och ge från vårt buffé-förslag!


Recept // Fler fiskrecept