Du behöver
- 2 st fänkålsstånd
- salt
- olja att pensla med
- 600 g fiskfilé till exempel lax och torsk
- 1 kg småpotatis kokt
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk flingsalt
- 0.5 dl olivolja
- 1 st citron saften (cirka 4 msk) och det yttersta finrivna skalet
- peppar
- 1.5 dl västerbottensost riven
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär fänkålen i små klyftor och skär bort den grova rotstocken. Skär de gröna stjälkarna i tunna skivor. Spara eventuella fänkålsvippor.
2
Koka i lättsaltat vatten i cirka 5–10 minuter, tills fänkålen börjar bli mjuk. Låt rinna av.
3
Pensla fyra stora folieark med olja mitt på. Torka av fisken med hushållspapper och skär den och potatisen i munsbitar.
4
Fördela potatis, lax och avrunnen fänkål på foliearken och toppa med hälften av fänkålsvipporna.
5
Skala vitlöken och mortla den med flingsalt till en smet. Blandas med olivolja och rör till sist i citronsaft.
6
Fördela dressingen med en sked i fiskpaketen. Salta och peppra lätt och strö över västerbottensost. Förslut folien till fyra paket och lägg i en långpanna.
7
Baka paketen i 15–20 minuter tills fisken precis är klar och osten börjat smälta. Öppna och toppa med rivet citronskal och resten av fänkålsvipporna. Servera genast.