Du behöver

  • 75 g smör
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kallt vatten
  • 300 g laxfilé skuren i bitar
  • 2 dl purjolök sköljd och strimlad
  • 1 dl dill färsk hackad
  • 4 st ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Till servering:

  • sallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smör, glutenfri mjölmix och salt. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg som trycks ut tunt i en papprad pajform med löstagbar botten (25 cm i diameter).
2
Salta lite på laxbitarna och fördela lax och purjolök i pajskalet.
3
Rör ihop äggen med creme fraiche, mjölk och dill och salta lätt. Häll blandningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills äggblandningen stannat.
4
Servera med sallad.

Recept // Fler fiskrecept