Du behöver
- 250 g äggnudlar
- 2 st chili urkärnade, skivade
- 4 st vitlök skalade
- 8 cm ingefära skalad, i skivor
- 4 st salladslökar skivade
- 4 st citrongräs den vita delen, skivade
- 1.5 kruka koriander blad och stjälkar
- 2 st burkar kokosmjölk
- 2 st fiskbuljongtärning
- 2 msk fisksås asiatisk
- 2 st lime saften
- 1 st broccoli i små buketter
- 500 g laxfilé i 3 x 3-cm bitar
Topping
1 st salladslök skivad, korianderblad, tunnskivad chili
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj i kallt vatten.
2
Mixa chili, vitlök, ingefära, salladslök, citrongräs och koriander i matberedare med kniven monterad, tillsätt 2 deciliter vatten och mixa tills allt är finfördelat. Häll över i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar och ytterligare
3
6 deciliter vatten. Koka upp och låt koka försiktigt i cirka 10 minuter.
4
Tillsätt fisksås och limesaft. Lägg i broccolin och koka i två minuter. Vänd i lax och avrunna nudlar, lägg på lock, ta av från plattan och låt stå 2 minuter.
5
Servera i skålar med salladslök, koriander och chili.