Du behöver

  • 600 g laxfilé skinn- och benfri
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • smör till formen
  • Kräftsås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl vatten eller kräftspad
  • 1 st kräftstjärtar burk i spad
  • 1 tsk curry
  • 1 st rom burk röd
  • 2 tsk fransk senap
  • Dekoration:

  • kräftstjärtar några
  • rom röd
  • timjan
  • Tillbehör:

  • kokt ris eller pressad potatis
  • grönsaker varma

Gör så här

1
Torka av laxen och skär den i fyra bitar. Krydda med salt och peppar. Placera fisken i en smord ugnssäker form. Rör creme fraichen med vatten eller spad till en jämn smet. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner stjärtarna, curry, rom och senap i creme fraichen. Fördela såsen över laxen.
2
Sätt in formen i 225 graders ugnsvärme i 20-25 minuter. Fördela fisken på heta tallrikar och dekorera. Bjud med tillbehören.

Recept // Fler fiskrecept