Laxgratäng med kräftsås

Du behöver 600 g laxfilé skinn- och benfri 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar smör till formen Kräftsås: 2 dl crème fraîche 0.5 dl vatten...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé skinn- och benfri
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • smör till formen

Kräftsås:

2 dl crème fraîche
0.5 dl vatten eller kräftspad
1 st kräftstjärtar burk i spad
1 tsk curry
1 st rom burk röd
2 tsk fransk senap

Dekoration:

kräftstjärtar några
rom röd
timjan

Tillbehör:

kokt ris eller pressad potatis
grönsaker varma

Gör så här

1
Torka av laxen och skär den i fyra bitar. Krydda med salt och peppar. Placera fisken i en smord ugnssäker form. Rör creme fraichen med vatten eller spad till en jämn smet. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner stjärtarna, curry, rom och senap i creme fraichen. Fördela såsen över laxen.

2
Sätt in formen i 225 graders ugnsvärme i 20-25 minuter. Fördela fisken på heta tallrikar och dekorera. Bjud med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top