Laxfjäril med rosmarin och citron

Du behöver 800 g potatis av mjölig sort 2 dl mjölk 1 msk smör 0.5 tsk salt 600 g laxfilé 2 msk pressad citron 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis av mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk färsk rosmarin finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka tills den är mjuk.

2
Mosa potatisen med mjölk och smör i en stor bunke. Smaka av med lite salt.

3
Rör samman citron, olivolja, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnid in laxfiléerna med kryddblandningen.

4
Stek laxfiléerna i en het stekpanna med lite olja i cirka 3 minuter på varje sida tills laxen är genomstekt. Servera direkt tillsammans med potatispurén.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top