Du behöver
Botten
10 skiva kavring
75 g smält smör
Fyllning
150 g kallrökt lax
750 g färskost av philadelphiatyp
1-2 msk stenbitsrom röd
Garnering
100 g skalade räkor
9 skiva limeskivor små
75 g laxrom
1 msk finhackad dill
Gör så här
Mixa kavringen fint i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut massan i en form (cirka 24 x 24 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Ställ botten i frysen cirka 20 minuter.
Skär den skivade laxen i små tärningar. Vispa upp färskost i en bunke cirka 1 minut, använd elvisp. Blanda i rom och lax. Bred ut ostmassan ovanpå kavringbottnen i formen och släta till ytan. Täck över med plastfilm och ställ kallt över natten.
Skär cheesecaken i portionsbitar med en vass kökskniv. Garnera med räkor, limeskivor, laxrom och finhackad dill.