Du behöver

    Salsa

  • 1 st avokado
  • 1 st röd chili
  • 1 pkt mangotärningar frysta, tinade
  • 1 st lime saften
  • 1 msk flytande honung
  • 3.5 msk hackad koriander
  • Burgare

  • 2 st tomater
  • 2 st knipplökar
  • 600 g lax skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • smör att steka i
  • 4 skiva bacon
  • 4 st hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs
  • babyspenat
  • Till servering

  • limeklyftor

Gör så här

1
Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin (chili varierar i styrka och smak, de stora frukterna är de mildaste). Blanda avokado, chili, mangotärningar, limesaft och honung. Blanda i koriander.
2
Skiva tomaterna. Skala och skiva löken.
3
Tärna laxen. Lägg laxen i mat-
4
beredare med kniven monterad. Strö över salt, kajennpeppar och mjöl, kör till en färs. Forma färsen till fyra burgare på en sköljd skärbräda och stek dem i smöret på medelvärme cirka 3 minuter på varje sida. Stek baconskivorna knapriga i samma panna som burgarna.
5
Lägg laxburgarna i hamburgerbröd, gärna rostat, med majonnäs, babyspenat, tomat- och lökskivor och bacon. Servera med salsan och limeklyftor.

Recept // Fler fiskrecept