Du behöver
- 500 g laxfilé i bitar
- 2 st ägg medelstora
- 2.5 st salladslökar hackade
- 2 st lime det yttersta finrivna skalet
- 1 st chili finhackad
- 1 st vitlöksklyfta skalad, riven
- salt nymalen svartpeppar
- 4 prt jasminris
- smör till stekning
- 1 st lime saften
- 1 msk fisksås asiatisk
- 2 tsk råsocker strö
- 1 st gurka skalad
- 0.5 st rödlök i tunna skivor
- 0.5 st röd chili
- 2 kruka koriander
Gör så här
1
Mixa laxen grovt i matberedare med pulsknappen, ta ur knivarna. Rör i ägg, lök, limeskal, chili och vitlök. Krydda med salt och peppar.
2
Koka riset medan färsen vilar.
3
Dela färsen i åtta delar, forma biffar och stek i smör, cirka 2–3 minuter på varje sida.
4
Rör ihop limesaft, fisksås och socker tills sockret löser sig.Hyvla gurkan i tunna remsor med osthyvel. Vänd ihop med rödlök, chili, koriander och dressing. Servera till lax och ris med en limeklyfta.
Näringsvärde: Kcal 533, fett 18 g, kolhydrater 57g, fibrer 3 g