Du behöver

  • 3 st paprika ca 500 gram, röda och/eller gula
  • 1 st purjolök liten
  • 4 st laxfilé portionsbitar à ca 125 g
  • 200 g philadelphiaost paprika & löksmak
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl grädde matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • Tillbehör:

  • sallad
  • gurktärningar
  • broccolibuketter
  • potatis kokt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär paprikan i halvcentimeterbreda strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Blanda paprikan och purjon och bred ut i en ugnsfast form.
2
Skär en djup skåra i laxbitarna och fyll med ett par teskedar philadelpiaost i varje bit, salta och peppra.
3
Rör resten av osten mjuk, blanda med grädde och 1 tesked salt och häll såsen över grönsakerna i formen. Lägg laxbitarna på grönsaksbädden.
4
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter eller tills laxen är klar. Servera med blandad sallad, små gurktärningar och broccolibuketter och eventuellt kokt potatis.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Titti Bäckström som är provlagat av Icakuriren.

Recept // Fler fiskrecept