RECEPT FRÅN

Lax- och skaldjurslandgång
Lyxig landgång med läckerheter som lax, räkor, kräftstjärtar och forellrom.
Av Bitte E:son Forsberg. Foto: Anders Norrsell
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Du behöver
- 4 skiva landgångsbröd
- smör
- salladsblad
- 500 g oskalade räkor
- 1 burk kräftstjärtar avrunna
- 140 g ädelost
- 0.5 st gurka
- 8 st rädisor
- 200 g skivad kallrökt lax
- 50 g forellrom
- dill
- 1 st skivad citron
- 2 dl crème fraîche
- 4 msk riven pepparrot
- 2 msk hackad dill
Pepparrotskräm
Gör så här
1
Smöra brödskivorna och lägg på salladsblad.
2
Skala räkorna. Låt kräft- stjärtarna rinna av.
3
Skär osten i 4 skivor. Skiva gurkan med en osthyvel. Skölj och skiva rädisorna.
4
Pepparrotskräm Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Tillsätt pepparrot och dill.
5
Fördela alla ingredienser på bröden. Toppa med dill och citron.