RECEPT FRÅN IK

Lax- och skaldjurslandgång

Lyxig landgång med läckerheter som lax, räkor, kräftstjärtar och forellrom.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva landgångsbröd
  • smör
  • salladsblad
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 burk kräftstjärtar avrunna
  • 140 g ädelost
  • 0.5 st gurka
  • 8 st rädisor
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • 50 g forellrom
  • dill
  • 1 st skivad citron
  • Pepparrotskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

1

Smöra brödskivorna och lägg på salladsblad.

2

Skala räkorna. Låt kräft- stjärtarna rinna av.

3

Skär osten i 4 skivor. Skiva gurkan med en osthyvel. Skölj och skiva rädisorna.

4

Pepparrotskräm Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Tillsätt pepparrot och dill.

5

Fördela alla ingredienser på bröden. Toppa med dill och citron.


Recept