Lax-och fläsksallad med gräslöksklick

Du behöver spenatblad cirka 100 g färska 8 st potatis 2 msk rapsolja salt svartpeppar 2 st äpplen syrliga 6 skiva fläsk eller bacon 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • spenatblad cirka 100 g färska
  • 8 st potatis
  • 2 msk rapsolja
  • salt svartpeppar
  • 2 st äpplen syrliga
  • 6 skiva fläsk eller bacon
  • 4 st laxfilé tinad
  • 2 dl crème fraîche eller liknande
  • 0.67 tsk salt
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet
  • 2.5 msk gräslök finskuren

Gör så här

1
Skölj spenaten, låt rinna av.

2
Skala potatisen, skär halvcentimetertjocka skivor och stek dem 5 minuter på varje sida i olja på näst högsta värme. Salta och peppra, ta upp.

3
Skiva äpplena lika grovt, stek skivorna. Ta upp. Stek fläsket lagom knaprigt, och sist laxen, precis före servering, 2–3 minuter på varje sida.

4
Blanda under tiden såsen av creme fraiche, salt, peppar,

5
citrusriv och gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top