Du behöver
- spenatblad cirka 100 g färska
- 8 st potatis
- 2 msk rapsolja
- salt svartpeppar
- 2 st äpplen syrliga
- 6 skiva fläsk eller bacon
- 4 st laxfilé tinad
- 2 dl crème fraîche eller liknande
- 0.67 tsk salt
- 1 st lime det yttersta finrivna skalet
- 2.5 msk gräslök finskuren
Gör så här
1
Skölj spenaten, låt rinna av.
2
Skala potatisen, skär halvcentimetertjocka skivor och stek dem 5 minuter på varje sida i olja på näst högsta värme. Salta och peppra, ta upp.
3
Skiva äpplena lika grovt, stek skivorna. Ta upp. Stek fläsket lagom knaprigt, och sist laxen, precis före servering, 2–3 minuter på varje sida.
4
Blanda under tiden såsen av creme fraiche, salt, peppar,
5
citrusriv och gräslök.