Lax med vitvinssås

Du behöver 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g 100 g smör mjukt 1 st gul lök finhackad 2 st vitlöksklyftor pressade 0.75 dl persilja...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g
  • 100 g smör mjukt
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 0.75 dl persilja finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st äggula
  • 1.5 dl bröd finrivet vitt
  • salt och vitpeppar

Vinsås

4 dl vitt vin
2 st fiskbuljong tärningar
6 dl crème fraîche
1 st kajennpeppar knivsudd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, lök, vitlök, persilja, citronsaft, äggula och bröd i en skål. Salta och peppra.

2
Torka av fisken med hushållspapper och lägg den i en ugnsfast form. Lägg brödblandningen på fisken och gratinera mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills fisken nätt och jämnt är genomstekt.

3
Koka vin och fiskbuljong tills det återstår cirka 2 1/2 dl. Blanda då i creme fraiche och kajennpeppar och låt koka i ytterligare 5 minuter.

4
Servera fisk och sås med pressad potatis till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top