RECEPT FRÅN IK

Lax med vitvinssås

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g
  • 100 g smör mjukt
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 0.75 dl persilja finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st äggula
  • 1.5 dl bröd finrivet vitt
  • salt och vitpeppar
  • Vinsås

  • 4 dl vitt vin
  • 2 st fiskbuljong tärningar
  • 6 dl crème fraîche
  • 1 st kajennpeppar knivsudd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, lök, vitlök, persilja, citronsaft, äggula och bröd i en skål. Salta och peppra.
2
Torka av fisken med hushållspapper och lägg den i en ugnsfast form. Lägg brödblandningen på fisken och gratinera mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills fisken nätt och jämnt är genomstekt.
3
Koka vin och fiskbuljong tills det återstår cirka 2 1/2 dl. Blanda då i creme fraiche och kajennpeppar och låt koka i ytterligare 5 minuter.
4
Servera fisk och sås med pressad potatis till.

Recept // Fler fiskrecept