Läsar-recept

Lax med potatis- och broccolimos

Du behöver 4 st laxfilé 2 msk olivolja 1 st citron salt citronpeppar Potatis- och broccolimos 600 g potatis 300 g fryst broccoli smör mjölk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • salt
  • citronpeppar

Potatis- och broccolimos

600 g potatis
300 g fryst broccoli
smör
mjölk
salt
vitpeppar

Gör så här

1
Tina laxfileerna och lägg i en ugnssäker form, salta och peppra. Blanda olja med skal samt saft från citronen och pensla blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 12 min.

2

3
Potatis- och broccolimos

4
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, tillsätt broccolin i slutet av koktiden. När potatisen och broccolin är klar, häll av vattnet och tillsätt salt, vitpeppar, smör och mjölk efter tycke och smak och rör till ett jämnt och klumpfritt mos (brukar mosa allt med en gaffel och sedan vispa ihop det med hjälp av elvispen).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top