Du behöver
- 4 prt jasminris
- 500 g laxfilé i portionsbitar
- 1 dl teriyakisås tjock
- 1 dl sweet chilisås
- 1 st lime saften och det yttersta rivna skalet
- 5 cm ingefära riven
- 2 msk sesamfrön rostade
- 2 st broccoli stånd
- 0.5 msk olivolja
- salt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2
Lägg laxbitarna i en ugnsform. Blanda såser, limesaft och ingefära i en skål och bred cirka hälften på laxen. Baka laxen i ugnen i cirka 15–20 minuter (eller till en innertemperatur på 48–50 grader). Strö sesamfrön över.
3
Dela broccolin i buketter och koka cirka 3 minuter i saltat
4
vatten, häll av och vänd ihop med limeskal och olivolja. Servera laxen med ris, broccoli och resten av såsen.
Näringsvärde: kcal 574, fett 19 g, kolhydrater 64 g, fibrer 4 g