Lax i ugn med asiatisk glaze

Du behöver 4 prt jasminris 500 g laxfilé i portionsbitar 1 dl teriyakisås tjock 1 dl sweet chilisås 1 st lime saften och det yttersta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 500 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 dl teriyakisås tjock
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 st lime saften och det yttersta rivna skalet
  • 5 cm ingefära riven
  • 2 msk sesamfrön rostade
  • 2 st broccoli stånd
  • 0.5 msk olivolja
  • salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

2
Lägg laxbitarna i en ugnsform. Blanda såser, limesaft och ingefära i en skål och bred cirka hälften på laxen. Baka laxen i ugnen i cirka 15–20 minuter (eller till en innertemperatur på 48–50 grader). Strö sesamfrön över.

3
Dela broccolin i buketter och koka cirka 3 minuter i saltat

4
vatten, häll av och vänd ihop med limeskal och olivolja. Servera laxen med ris, broccoli och resten av såsen.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 574, fett 19 g, kolhydrater 64 g, fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top