RECEPT FRÅN IK

Lättlagat ugn: Butternutpumpa med frön och örter

Massor av smak och minimalt med arbete! Den ugnsrostade butternutpumpan med fetaost och lammkorv lagar du bekvämt i en form. En uppskattad rätt som passar både på buffébordet och som huvudrätt.

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Extra tid: 25 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1,5 st Butternutpumpa med skal
  • olivolja
  • salt
  • 0.5 dl solrosfrö
  • 0.5 dl pumpafrö
  • 0.5 dl dill
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 150 g fetaost
  • Servering

  • lammkorv

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan i stora bitar och skär bort skalet med en vass kniv. Tärna fruktköttet och lägg i en ugnsform.

2

Ringla över olivolja, salta och baka i ugnen tills pumpan är mjuk, 20–25 minuter. Strö på solros- och pumpafrön när det återstår 7 minuter.

3

Ta ut formen och strö på dill, bladpersilja och smulad fetaost.

4

Servering Servera stekt lammkorv till.