Du behöver
- 2.5 st äpplen röda, t ex “Aroma”
- 3 msk råsocker
- 2 msk vatten
- 1 msk citronsaft
- 0.5 tsk grovstött kardemumma
Havrecrunch
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
2 dl havregryn
Vaniljkräm
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
0.5 tsk äkta vanilj
Gör så här
Havrecrunch Smält smöret i en stekpanna och tillsätt övriga ingredienser. Blanda och rosta under omrörning på medelvärme tills allt har fått fin färg.
Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna. Dela i mindre bitar.
Dela äpplena, kärna ur och skär i mindre bitar. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med råsocker, vatten, citronsaft och kardemumma. Sjud under lock tills äppelbitarna mjuknat men ändå håller ihop. Lägg upp i en skål att svalna.
Vaniljkräm Vispa crème fraiche, grädde, florsocker och vanilj till en fluffig kräm.
Varva havrecrunch, äppelbitar och vaniljkräm i glas, servera.