Lättgravad rådjursfilé toppad med persiljestekt svamp

Du behöver 275 g rådjursytterfilé Till gravning: 3 msk salt 3 msk strösocker 1 msk svartpeppar finkrossad 2 msk persilja finhackad 0.5 msk basilika finhackad...


4 portioner

Du behöver

  • 275 g rådjursytterfilé

Till gravning:

3 msk salt
3 msk strösocker
1 msk svartpeppar finkrossad
2 msk persilja finhackad
0.5 msk basilika finhackad färsk
0.5 msk timjan finhackad färsk

Persiljestekt svamp:

200 g champinjoner i bitar
200 g karljohanssvampar i bitar
200 g kantareller ev skurna i mindre bitar
4 dl vatten
0.5 dl vitvinsvinäger
4 st lagerblad
1 tsk salt
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 st chili urkärnad och finhackad
2 msk hackad persilja
4 msk olivolja

Gör så här

1
Gnid in filén med de blandade gravningsingredienserna. Placera köttet i en plastpåse. Knyt och lägg in i kylen i 1–2 dygn beroende på köttets tjocklek. Vänd påsen emellanåt.

2
Dag 2 eller 3 rullas köttet in i plast- eller aluminiumfolie. Forma som en smällkaramell och frys in. När köttet ska användas tinas det en aning. Skär i ytterst tunna skivor.

3
Så till svampen. Koka alla sorterna i en blandning av vatten, vinäger, lagerblad och salt i 5–6 minuter. Sila av svampen. Fräs den tillsammans med vitlök, chili och persilja i olivoljan. Låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top