Du behöver

  • 275 g rådjursytterfilé
  • Till gravning:

  • 3 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk svartpeppar finkrossad
  • 2 msk persilja finhackad
  • 0.5 msk basilika finhackad färsk
  • 0.5 msk timjan finhackad färsk
  • Persiljestekt svamp:

  • 200 g champinjoner i bitar
  • 200 g karljohanssvampar i bitar
  • 200 g kantareller ev skurna i mindre bitar
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 4 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st chili urkärnad och finhackad
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 msk olivolja

Gör så här

1
Gnid in filén med de blandade gravningsingredienserna. Placera köttet i en plastpåse. Knyt och lägg in i kylen i 1–2 dygn beroende på köttets tjocklek. Vänd påsen emellanåt.
2
Dag 2 eller 3 rullas köttet in i plast- eller aluminiumfolie. Forma som en smällkaramell och frys in. När köttet ska användas tinas det en aning. Skär i ytterst tunna skivor.
3
Så till svampen. Koka alla sorterna i en blandning av vatten, vinäger, lagerblad och salt i 5–6 minuter. Sila av svampen. Fräs den tillsammans med vitlök, chili och persilja i olivoljan. Låt svalna.

Recept // Fler viltrecept