Lättbakad kaka med vinbär

Du behöver 150 g smör eller margarin 1.25 dl mjölk 2 st ägg 2 dl strösocker 4.25 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker...


6 portioner

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1.25 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4.25 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl vinbär repade röda
  • florsocker till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken att ljummas. Dra kastrullen av plattan och låt det svalna.

3
Vispa äggen till luftigt skum med sockret. Blanda de torra ingredienserna och häll dem i äggmassan, varvat med smör-mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.

4
Strö lite vinbär i en smord form, häll på smeten och stick också ner lite bär i smeten. Grädda i ugnens nedre del cirka 40 minuter. Låt kallna och sikta över florsocker.


Kommentar:
Ta fram picknickkorgen och gör som Ingela Rosander på Österlen i Skåne: Packa picknick med barnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top