Lätt lagad köttgryta

Du behöver 500 g nötkött av högrev, bog eller bringa eller färdiga grytbitar av nöt 5 st gula lökar 4 dl vatten 1 st buljongtärning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötkött av högrev, bog eller bringa eller färdiga grytbitar av nöt
  • 5 st gula lökar
  • 4 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 st palsternackor
  • 1 bitar rotselleri ca 200 g
  • 1 tsk timjan smulad
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré

Gör så här

1
1. Skär köttet i strimlor. Skala och skär lökarna i klyftor.

2
2. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt lök, soja, salt, peppar och paprika.

3
3. Lägg köttet obrynt i lökröran. Låt det hela sjuda cirka 30 minuter.

4
4. Skala och grovstrimla under tiden palsternackor och rotselleri. Tillsätt rotsaker, timjan, vitlök och tomatpuré i grytan. Koka ytterligare cirka 15 minuter eller tills köttet känns mört.

5
5. Sätt fram grytan tillsammans med kokt potatis, ris eller bara med vitt brytbröd – och en sallad.


Kommentar:
Sätt gärna fram en liten skål med senapskryddad lätt crème fraîche som var och en kan klicka i sin tallrik med köttgryta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top