Lasagne Vegetariane

Du behöver 4 plattor spenatlasagne 2 plattor vit lasagne 1 påse (400 g) frysta ratatouillegrönsaker 1 brickpack (2 1/2 dl) vit sås till pasta eller...


2 portioner

Du behöver

  • 4 plattor spenatlasagne
  • 2 plattor vit lasagne
  • 1 påse (400 g) frysta ratatouillegrönsaker
  • 1 brickpack (2 1/2 dl) vit sås till pasta eller hemgjord bechamel
  • 1 dl pesto
  • salt, 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk riven parmesanost

Gör så här

1
Lasagnen kan byggas antingen i en smord, vid och låg form eller på två djupa, ugnssäkra tallrikar.

2
Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen. Tina grönsakerna genom att i en sil spola över med kokande vatten. Låt droppa av väl.

3
Smaka av den vita såsen med drygt hälften av peston samt salt om så behövs och svartpeppar.

4
Börja och avsluta med gröna lasagneplattor. Varva plattorna växelvis med grönsaker och sås. Bred lite sås över till slut och strö på parmesan.

5
Gratinera i ugn i 225 grader cirka 20 minuter.

6
Dekorera med resten av pestosåsen och servera genast.


Kommentar:
Vår vegetariska lasagne är inspirerad av köksmästaren Paolo Milani från Hotell Forte Village Resort i Cagliari på Sardinien. Nyligen gästkockade han med sardinska specialiteter på Vikinglinjens Mariella.
Här är lasagnen gjord av frysta grönsaker – hemma på Sardinien väljer han förstås traktens grönsaker till sin lasagne.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top