Du behöver
- 4 plattor spenatlasagne
- 2 plattor vit lasagne
- 1 påse (400 g) frysta ratatouillegrönsaker
- 1 brickpack (2 1/2 dl) vit sås till pasta eller hemgjord bechamel
- 1 dl pesto
- salt, 1 krm grovmalen svartpeppar
- 2 msk riven parmesanost
Gör så här
1
Lasagnen kan byggas antingen i en smord, vid och låg form eller på två djupa, ugnssäkra tallrikar.
2
Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen. Tina grönsakerna genom att i en sil spola över med kokande vatten. Låt droppa av väl.
3
Smaka av den vita såsen med drygt hälften av peston samt salt om så behövs och svartpeppar.
4
Börja och avsluta med gröna lasagneplattor. Varva plattorna växelvis med grönsaker och sås. Bred lite sås över till slut och strö på parmesan.
5
Gratinera i ugn i 225 grader cirka 20 minuter.
6
Dekorera med resten av pestosåsen och servera genast.
Vår vegetariska lasagne är inspirerad av köksmästaren Paolo Milani från Hotell Forte Village Resort i Cagliari på Sardinien. Nyligen gästkockade han med sardinska specialiteter på Vikinglinjens Mariella.
Här är lasagnen gjord av frysta grönsaker – hemma på Sardinien väljer han förstås traktens grönsaker till sin lasagne.