RECEPT FRÅN IK

Lasagne med kantareller

Av .

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • béchamelsås
  • 2 msk smör
  • 4 msk majsenamjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 st buljongtärning t ex kyckling
  • 3 dl västerbottensost grovt riven
  • Lasagne

  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 2 msk smör att steka i
  • 500 g kantareller hackade
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt, svartpeppar
  • 300 g lasagneplattor
  • 2 dl västerbottensost grovt riven

Gör så här

1
Bechamelsås
2
Smält smöret i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölken i omgångar och rör också i grädde och buljongtärningar, koka och rör tills såsen tjocknar.
3
Sänk värmen och låt puttra i några minuter till.
4
Ta kastrullen från värmen och rör ner riven Västerbottensost.
5
Lasagne
6
Sätt ugnen på 200 grader.
7
Fräs schalottenlök i 1 matsked smör i 2 minuter, tillsätt sedan kantarellerna och fräs tills de gett ifrån sig vätska, pressa över vitlök, tillsätt resten av smöret och bryn svampen någon minut.
8
Smaka av med salt och peppar.
9
Smörj en ugnssäker form (cirka 20 x 30 centimeter) och varva svamp, bechamelsås och lasagneplattor.
10
Avsluta med sås och toppa med riven Västerbottensost.
11
Gratinera i ugnen tills plattorna är genomkokta och osten fått fin färg, cirka 45 minuter. Servera med en grönsallad.

Kommentar:
Till servering, grönsallad. Tid 25 minuter + 45 minuter i ugn.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept