Lasagne med kantareller

Du behöver béchamelsås 2 msk smör 4 msk majsenamjöl 8 dl mjölk 1 dl grädde 1 st buljongtärning t ex kyckling 3 dl västerbottensost grovt...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • béchamelsås
  • 2 msk smör
  • 4 msk majsenamjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 st buljongtärning t ex kyckling
  • 3 dl västerbottensost grovt riven

Lasagne

2 st schalottenlökar finhackade
2 msk smör att steka i
500 g kantareller hackade
1 st vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
300 g lasagneplattor
2 dl västerbottensost grovt riven

Gör så här

1
Bechamelsås

2
Smält smöret i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölken i omgångar och rör också i grädde och buljongtärningar, koka och rör tills såsen tjocknar.

3
Sänk värmen och låt puttra i några minuter till.

4
Ta kastrullen från värmen och rör ner riven Västerbottensost.

5
Lasagne

6
Sätt ugnen på 200 grader.

7
Fräs schalottenlök i 1 matsked smör i 2 minuter, tillsätt sedan kantarellerna och fräs tills de gett ifrån sig vätska, pressa över vitlök, tillsätt resten av smöret och bryn svampen någon minut.

8
Smaka av med salt och peppar.

9
Smörj en ugnssäker form (cirka 20 x 30 centimeter) och varva svamp, bechamelsås och lasagneplattor.

10
Avsluta med sås och toppa med riven Västerbottensost.

11
Gratinera i ugnen tills plattorna är genomkokta och osten fått fin färg, cirka 45 minuter. Servera med en grönsallad.


Kommentar:
Till servering, grönsallad. Tid 25 minuter + 45 minuter i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top