Lårkycklingfilé med basilikasmörsås

Du behöver 8 st kycklinglårfilé à 600 g salt svartpeppar 3 msk smör 2 dl vitt vin vatten ca 1 dl 0.5 st hönsbuljongtärning 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st kycklinglårfilé à 600 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • vatten ca 1 dl
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 st vitlöksklyftor pressade eller hackade
  • 1 kruka basilika
  • 5 st tomater skurna i bitar

Tillbehör:

jasminris
bönsallad

Gör så här

1
Putsa lårfiléerna. Salta och peppra dem. Bryn dem i hälften av smöret.

2
Häll på vinet och späd med vattnet. Lägg i buljongtärningen, vitlöken, en näve rivna basilikablad och tomaterna. Rör om och låt sjuda i cirka 15 minuter.

3
Rör ner resten av smöret och strö över lite färska basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top