Du behöver
- 1.5 kg fläsksida färsk med svål
- 1 msk salt
- 1 kruka salvia färsk
- 1 st vitlök skalade klyftor
- 3 dl cider torr + vatten
Potatiskross
1 kg potatis skalad
3 msk bladpersilja hackad
1 st citron det yttersta finrivna skalet
1 st rödlök skalad, finhackad
3.5 msk olivolja extra virgin
flingsalt, nymald peppar
Fänkålssallad
2 st fänkålsstånd små
1 msk citron färskpressad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 st röda äpplen
Färsk fläsksida är en billig styckdetalj som blir riktigt läcker när den bakas långsamt i ugn. Köp den i saluhallen eller beställ i din butik.
Tiden i ugnen varierar men det är viktigt att fläsket får så lång tid i ugnen att det blir riktigt mört och sönderfallande och fettet smälter ut i formen.
Får du kött över kan det rensas från fett, rivas isär med hjälp ett par gafflar, värmas i lite av fettet/skyn från formen, läggas upp i en skål och användas som pålägg. Underbart gott på en skiva levainbröd!