Långängens bärpaj

Du behöver Pajdeg: 175 g smör kallt 5.5 dl vetemjöl 1 krm salt 1.5 dl florsocker 3 st äggulor Mandelsmet: 150 g mandelmassa grovt riven...


8 portioner

Du behöver

Pajdeg:

175 g smör kallt
5.5 dl vetemjöl
1 krm salt
1.5 dl florsocker
3 st äggulor

Mandelsmet:

150 g mandelmassa grovt riven
75 g smör mjukt
3 st ägg
450 g frysta bär

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman smör, vetemjöl, salt och socker till en smulig massa. Tillsätt äggen och samla ihop till en deg. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord. Klä en pajform, cirka 22 cm i diameter, med degen. Stöd gärna pajkanterna med lite folie. Grädda skalet i 10 minuter. Låt det svalna. Rör mandelmassa, smör och ägg till en jämn smet. Bred ut den i pajskalet och strö på bären. Grädda i 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.


Kommentar:
Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö. Fler recept, se länkar nedan. Servera med Långängens vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top