Lammytterfilé med blomkålspuré och kantareller

Du behöver blomkålshuvud (ca 500 g) sönderplockat i buketter 4 st vitlöksklyftor hela vatten 0.5 dl grädde valfri fetthalt 100 g smör + smör till...


4 portioner

Du behöver

  • blomkålshuvud (ca 500 g) sönderplockat i buketter
  • 4 st vitlöksklyftor hela
  • vatten
  • 0.5 dl grädde valfri fetthalt
  • 100 g smör + smör till stekning
  • svartpeppar
  • salt
  • 500 g lammytterfilé
  • 200 g kantareller färska, eller champinjoner
  • 1 kruka salviablad

Gör så här

1
Koka blomkål och vitlök i vatten cirka 15 minuter.

2
Låt vattnet rinna av.

3
Mixa blomkål och vitlök med grädde och smör.

4
Smaka av med peppar och salt.

5
Salta och peppra köttet.

6
Bryn stycket 3–4 minuter på varje sida.

7
Bryn kantarellerna och tillsätt salviabladen mot slutet av svampens tillagningstid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top