Du behöver

  • lammstek urbenad
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st vitlök hel
  • 50 g färsk rosmarin + dekorkvist
  • 100 g pancetta eller bacon, tärnat
  • 2 st citron skivade
  • Till stekning:

  • smör och
  • Myntasås:

  • 2 msk strösocker
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • 1 st rödlök hackad
  • 1 kruka färsk mynta hackad

Gör så här

1
Ta lammsteken ur nätet. Gnid köttets insida med olivolja. Salta och peppra generöst.
2
3
Kör vitlöksklyftorna och rosmarinkvistarna i matberedaren. Gnid köttets insida med blandningen. Strö över pancettan. Bind ihop steken.
4
Bryn steken runt om och placera den i en ugnssäker form.
5
6
Tillaga den i 200 grader tills termometern visar på 64 grader. Lägg med citronerna mot slutet. Ta ut och låt steken vila 5–10 minuter inlindad i folie.
7
8
Såsen:
9
Blanda socker och vinäger. Smaka av med en nypa salt. Blanda med lök och mynta. Låt stå kallt en stund.

Kommentar:
Tips! Förgyll såsen ytterligare med hackade cornichoner eller små kapris.


Recept // Fler lammköttrecept