Lammstek med myntasås

Du behöver lammstek urbenad 2 tsk olivolja salt svartpeppar 1 st vitlök hel 50 g färsk rosmarin + dekorkvist 100 g pancetta eller bacon, tärnat...


8 portioner

Du behöver

  • lammstek urbenad
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st vitlök hel
  • 50 g färsk rosmarin + dekorkvist
  • 100 g pancetta eller bacon, tärnat
  • 2 st citron skivade

Till stekning:

smör och

Myntasås:

2 msk strösocker
5 msk rödvinsvinäger
salt
1 st rödlök hackad
1 kruka färsk mynta hackad

Gör så här

1
Ta lammsteken ur nätet. Gnid köttets insida med olivolja. Salta och peppra generöst.

2

3
Kör vitlöksklyftorna och rosmarinkvistarna i matberedaren. Gnid köttets insida med blandningen. Strö över pancettan. Bind ihop steken.

4
Bryn steken runt om och placera den i en ugnssäker form.

5

6
Tillaga den i 200 grader tills termometern visar på 64 grader. Lägg med citronerna mot slutet. Ta ut och låt steken vila 5–10 minuter inlindad i folie.

7

8
Såsen:

9
Blanda socker och vinäger. Smaka av med en nypa salt. Blanda med lök och mynta. Låt stå kallt en stund.


Kommentar:
Tips!
Förgyll såsen ytterligare med hackade cornichoner eller små kapris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top