Du behöver
- 1 st schalottenlök stor
- 1 msk olivolja (oliv)olja
- kalvbuljongtärning efter vätskemängd
- 4 prt couscous
- salt svartpeppar
- 1 kruka färsk mynta
- 5 msk olivolja (oliv)olja
- 3 msk mandelflagor
- 200 g champinjoner små
- smör till stekning
- 500 g lammskav eller kebabkött
- 0.5 tsk spiskummin mald
- 0.5 st granatäpple kärnorna
Gör så här
1
Grovtärna löken och mjukstek den i olja i kastrull, minst 8 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning efter couscouspaketets vätskemängd, koka
2
upp. Rör i couscous och låt svälla under lock bredvid spisen.
3
Mixa mynta, olja, 1/2 tsk fling-salt och 1 krm svartpeppar med mandelflagorna, fördela i småskålar.
4
Ansa svampen, dela gärna större exemplar. Stek till fin färg med lite smör, salta och peppra, ta upp.
5
Stek köttet i omgångar i ganska het panna med smör och spiskummin. Salta och peppra. Blanda med svamp, lökcouscous och granatäpple på tallrikar.