Lammskav med myntapesto

Du behöver 1 st schalottenlök stor 1 msk olivolja (oliv)olja kalvbuljongtärning efter vätskemängd 4 prt couscous salt svartpeppar 1 kruka färsk mynta 5 msk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök stor
  • 1 msk olivolja (oliv)olja
  • kalvbuljongtärning efter vätskemängd
  • 4 prt couscous
  • salt svartpeppar
  • 1 kruka färsk mynta
  • 5 msk olivolja (oliv)olja
  • 3 msk mandelflagor
  • 200 g champinjoner små
  • smör till stekning
  • 500 g lammskav eller kebabkött
  • 0.5 tsk spiskummin mald
  • 0.5 st granatäpple kärnorna

Gör så här

1
Grovtärna löken och mjukstek den i olja i kastrull, minst 8 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning efter couscouspaketets vätskemängd, koka

2
upp. Rör i couscous och låt svälla under lock bredvid spisen.

3
Mixa mynta, olja, 1/2 tsk fling-salt och 1 krm svartpeppar med mandelflagorna, fördela i småskålar.

4
Ansa svampen, dela gärna större exemplar. Stek till fin färg med lite smör, salta och peppra, ta upp.

5
Stek köttet i omgångar i ganska het panna med smör och spiskummin. Salta och peppra. Blanda med svamp, lökcouscous och granatäpple på tallrikar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top