Lammrostbiff med rosépeppar

Du behöver ca 1,5 kg rostbiff eller entrecôte av lamm salt 1 tsk nymalen svartpeppar 1 msk stött rosépeppar 2 msk smör Gör så här...


8 portioner

Du behöver

  • ca 1,5 kg rostbiff eller entrecôte av lamm
  • salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk stött rosépeppar
  • 2 msk smör

Gör så här

1
Skölj köttet i kallt vatten, torka med papper och putsa bort synliga hinnor. Salta ytan frikostigt och klappa in svart- och rosépeppar.

2
Bryn köttet runtom i smöret. Stick in en stektermometer så spetsen kommer mitt i tjockaste köttbiten. Lägg köttet i ugnsform och stek mitt i 175 grader varm ugn tills köttets innertemperatur är 58 grader. Låt kallna och kyl till nästa dag. Skär upp i 2-3 mm tunna skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top