Lammracks med tomatsallad

Du behöver ca 1 kg lammracks (revbensspjäll) 2 msk (citron)olivolja 2–3 tsk flingsalt 2–3 tsk chiliflakes eller -pulver 6 drygt medelstora mjöliga potatisar 1 squash...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg lammracks (revbensspjäll)
  • 2 msk (citron)olivolja
  • 2–3 tsk flingsalt
  • 2–3 tsk chiliflakes eller -pulver
  • 6 drygt medelstora mjöliga potatisar
  • 1 squash
  • 1 tsk (citron)olivolja till långpannan
  • svartpeppar från kvarn
  • Sås
  • 200 g färskost
  • 1 dl hackad timjan
  • rivet skal av en citron
  • kajennpeppar, salt
  • Tomatsallad
  • 1 liten (schalotten)lök
  • 2 stjälkar selleri
  • 3–4 solmogna plommontomater
  • flingsalt, svartpeppar
  • citronsaft, olivolja

Gör så här

1
Om din olja inte smakar citron kan köttet gnidas med en citronklyfta först. Snitta fettet på spjällraderna, pensla med olja runt om och gnugga in salt och chili. Låt ligga medan ugnen värms till 225 grader. Skölj och halvera potatisarna, pensla snittytan med olja. Klyfta squashen, oljepensla. Salta och peppra.

2
Lägg kött, potatis och squash i oljad långpanna. Ugnsstek 15–20 minuter. Ta ut köttet, packa i alfolie och svep in i handduk. Låt vila 15 minuter. Potatis och squash får steka mjuka, kolla med sticka.

3
Skiva racksen till kotletter mellan benspretarna med vass kniv.

4
Sås Rör ihop färskost med övriga ingredienser och servera till lammet.

5
Tomatsallad Halvera, skala och finhacka löken, skiva sellerin tunt. Skiva tomaterna med riktigt vass kniv. Varva i portionsskålar, salta och peppra lite mellan lagren. Droppa över lite citron och ringla på olja i tunn stråle.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top