Lammpaj tzatzikistyle

Du behöver 1 förgräddat pajskal, se grundrecept Fyllning: 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor olivolja till stekning 500 g lammfärs 1 tsk finhackad chili 3...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 förgräddat pajskal, se grundrecept
  • Fyllning:
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk finhackad chili
  • 3 ägg
  • 100 g grovriven fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • salt och svartpeppar
  • Topping:
  • 1/2 gurka
  • 1 dl hackad mynta
  • 1/2 tsk honung
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök fint.

2
Fräs lökhacket mjukt i en stekpanna med olivolja. Tillsätt lammfärs och chili. Bryn allt på medelvärme. Ta blandningen från plattan och låt svalna något.

3
Rör ner äggen, riven fetaost och hälften av yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

4
Häll allt i pajbottnen och fördela resterande yoghurt i stora klickar över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills pajen stelnat och fått lite färg.

5
Skär under tiden gurkan i grova tärningar. Blanda med mynta, honung och citron och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Fördela över pajen strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top