Du behöver
- 1 förgräddat pajskal, se grundrecept
- Fyllning:
- 1 stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 500 g lammfärs
- 1 tsk finhackad chili
- 3 ägg
- 100 g grovriven fetaost
- 2 dl turkisk yoghurt (10%)
- salt och svartpeppar
- Topping:
- 1/2 gurka
- 1 dl hackad mynta
- 1/2 tsk honung
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- salt och grovmalen svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök fint.
2
Fräs lökhacket mjukt i en stekpanna med olivolja. Tillsätt lammfärs och chili. Bryn allt på medelvärme. Ta blandningen från plattan och låt svalna något.
3
Rör ner äggen, riven fetaost och hälften av yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
4
Häll allt i pajbottnen och fördela resterande yoghurt i stora klickar över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills pajen stelnat och fått lite färg.
5
Skär under tiden gurkan i grova tärningar. Blanda med mynta, honung och citron och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Fördela över pajen strax före servering.