Lammlasagne med getost

Du behöver 500 g lammfärs 1 msk smör 1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 1 st morot 0.5 msk oregano torkad 2 msk olivolja...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 0.5 msk oregano torkad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl mjölk
  • 500 g tomater finkrossade
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • 25 g smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 krm muskotnöt riven
  • 200 g chèvreost
  • 1 st färsk pastadeg eller 12 torkade lasagneplattor
  • 1 dl Parmesan finriven

Gör så här

1
Bryn färsen i smör. Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Fräs det mjuka i oljan med oregano i en stekgryta på svag värme. Tillsätt den brynta färsen, vin och mjölk. Låt koka ihop i cirka 5 minuter. Häll i tomater och tomatpuré. Salta och peppra. Låt puttra på medelvärme i cirka 20 minuter.

2
Smält smöret till ostsåsen. Tillsätt mjölet. Vispa i lite av mjölken till klumpfri sås. Häll i resten av mjölken och riven muskot. Sjud under omrörning tills såsen börjar tjockna. Smula i osten. Salta och peppra. Rör såsen slät.

3
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut lasagneplattor i pastamaskinen. Skär dem i lagom längder. Varva ostsås, köttfärssås och lasagneplattor i en smord ugnsform. Börja och avsluta med ostsås. Strö över parmesan och grädda mitt i ugnen tills den har fått vacker färg i 25–35 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top